Case: Vasakronan

Vasakronan valde Flexlock Smart

Flexlock är ett flexibelt låssystem och med Flexlock Smart fick Vasakronan en mobilstyrd och enkel administering av lås till sina förvaringar.

Under ett par år har Vasakronan utvecklat Sergelstan i Stockholm. I kvarteren kring Sergels torg, runt Brunkebergstorg, vid Hötorget, Sergelgatan och längs Hamngatan har hus från 50- och 60-talet renoverats och byggts om. Det har blivit ett attraktivt område med ett rikt och varierat utbud av butiker, restauranger, caféer, service och upplevelser. En självklar plats att vara på. 2021 valde Vasakronan att själva flytta hit med sitt huvudkontor och coworking-koncept ”Arena”. 

På Arenan hittar man representativa loungemiljöer och möjlighet att hyra flexibla arbetsplatser, kontor och mötesrum. Ett område som dagligen har hundratals besökande gäster. I alla dessa ytor finns möjlighet till förvaringar, både tillfälliga och mer permanenta. 

Till dessa förvaringar hade Vasakronan krav på ett låssystem med minimal hantering och administrering. Att enkelt kunna hantera personliga, gemensamma och valfria skåplås med eller utan timer. Samma låssystem ska kunna användas för alla förvaringar. Eftersom passagesystemet till fastigheten har mobilbaserade nycklar var också kravet att låsen skulle kunna styras med mobilen. Detta ställde krav på en flexibel administrationslösning. 

Eftersom våra lås med administrationen Flexlock Smart inte är tråddragna, fanns möjligheten till flexibilitet och förändringar av förvaringar. Detta passade konceptet ”Smart o Klart” som är ett antal färdiga kontor för uthyrning. Enkel hantering för att möta dagens och framtidens behov.

Fakta

Flexlock är ett flexibelt låssystem för möbler och förvaring. Systemet bygger på RFID-teknik och många kunder använder det som en förlängning av befintligt passersystem, utan extra kort för användaren. Låset finns i två varianter - Flexlock Invisible (monteras dolt på insidan) och Flexlock Visible (monteras utvändigt). Låsen är enkela att montera, både i ny och befintlig förvaring. Systemet, som inte kräver tråddragning fungerar för lådor, skjutdörrar, skjutskåp och skåpsdörrar.

Vasakronan valde Flexlock Invisible med Smart-modul. Flexlock Smart är administrationen för dig som vill använda mobilen som nyckel till låsen. Applikationen i din mobil kommunicerar både med låset och med molnet, där administrationsprogrammet ligger. Administrationen görs centralt från din dator och erbjuder stor flexibilitet. Förändringar och nya rättigheter syns direkt i användarens app.

Kontakta oss för mer information om Flexlock eller boka en kostnadsfri rådgivning med oss!

Dick  Thunell

Dick Thunell

Sales Manager Nordic Countries